A MUŽSTVO AKTUALITY MLÁDEŽ

Na futbalový tréning sa všetci v tričkách MFK Dukla tešili

Foto: Samo Telúch | Text pod foto: Rozrastajúca sa fanúšikovská obec MFK Dukla Banská Bystrica očakáva, že takých radostných momentov im priblížia v majstrovských súbojoch hráči MFK Dukla čo najviac. Nie je bez zaujímavosti, že po dlhom zranení dnes tréningový apetit nechýbal ani skúseným hráčom Vajdovi a Kupčíkovi.

Napriek prijatým opatreniam, ktoré neumožňujú ani hráčom futbalového „A“  mužstva MFK Dukla trénovať v plnom režime bolo dnes, 11. mája na futbalovej tráve MFK Dukla v Kremničke odpoludnia badať, že tréning celému kolektívu v skupinkách robil radosť. O tom, kedy a či bude reštart II. futbalovej ligy, v ktorej práve zverenci trénerskej dvojice Stanislav VargaŠtefan Rusnák vedú druholigový peletón dlhší čas, by mali rozhodnúť kompetentní najneskôr do 25. mája.

Keď sme sa Štefana Rusnáka opýtali ako vníma prerušenie sezóny z dôvodu výskytu koronavírusu zareagoval:

„Sú veci aj vo futbalovom živote s ktorými nič nenarobíme. Samozrejme, že nechceme nič podceniť a jednotliví hráči od 12. marca 2020 na svojej kondícii isto poctivo pracovali. Prerušenie rozbehnutej súťaže nebolo pre náš kolektív príjemné, ale z pochopiteľných dôvodov k tomu muselo prísť. Všetci chápeme, že zdravie je na prvom mieste. Na dnešný návrat na krásnu trávnatú plochu sa všetci hráči tešili.“

Na tréning v 5 členných skupinách  sa diváci pozerať nemohli, lebo vedie MFK Dukla rešpektuje nariadenie SFZ, ktoré vzniklo po konzultácii s hlavným hygienikom SR a jeho odbornou komisiou.

Tréner Stanislav Varga skôr, než sa hráči začali rozcvičovať na krásnom zelenom trávniku, ktorý by Kremničke mohli závidieť aj prvoligové kluby, debatoval s kondičným trénerom Dávidom Brunnom o kondičnej stránke chlapcov, kým pre priaznivcov MFK Dukla si vyhradil chvíľku času dnes takmer 49 ročný Štefan Rusnák. Pre klubový portál www.mfkdukla.sk a www.priateliadukly.sk okrem iného povedal:Po celý čas karantény sme boli v permanentnej komunikácii tak s hráčmi ako i kondičnými trénermi, z ktorých práve kolega David Brunn zostavil individuálne plány.  Podaktorí u nás hovoria o praktikách futbalového Nemecka či Anglicka. My žijeme a futbal hráme v Slovenskej republike a budeme rešpektovať rozhodnutia nášho Slovenského futbalového zväzu. Dovtedy máme práve zo SFZ manuál pre tréningovú činnosť, ktorý, ako som už naznačil rešpektujeme.“

Chvíľu sme sledovali ako v prvej skupine začínali pracovať s loptou Prikryl, Polievka, Willwéber, Starší a Savič, obďaleč pre zmenu trojica brankárov medzi ktorými chýbal mladý Nôta, aby sme sa riaditeľa mládeže MFK Dukla, Jána Roháča opýtali, ako to vyzerá s tréningovým procesom mládežníckych družstiev. Tu je jeho odpoveď:

„Dnes v Radvani začali s tréningami naši dorastenci a žiaci, v Malachove sa rozbehnú do konca týždňa tréningy prípraviek a rovnako budú do konca týždňa plniť vypracovaný tréningový cyklus i ostatné vekové kategórie. Pravda je taká, že z nižších vekových kategórií boli oslovení pre možné tréningy s prvoligovým „A“ dorastom  niekoľkí perspektívni jednotlivci, ale v tomto týždni trénujú v mládežníckych kolektívoch iba chlapci, ktorí žijú a bývajú v Banskej Bystrici a blízkom okolí. Tých cezpoľných nemáme kde ubytovať  a nemôžeme ich zo známych dôvodov zatiaľ ani stravovať. A ak som už spomenul mládežníkov, ktorí sa zatiaľ tréningov v skupinkách nezúčastňujú, to isté platí aj o hráčoch „A“ mužstva , teda brankárovi Nôtovi, Vaščákovi, Dolnom a Holubovi, ktorí bývajú niekoľko sto kilometrov od B. Bystrice ďalej a tak sa pripravujú zatiaľ individuálne.”