A MUŽSTVO AKTUALITY

Futbalová mestská Dukla uchmatla bod aj Šamorínu, čaká ju nevyspytateľný Inter

Foto: Samo Telúch | Text pod foto: Futbalová MFK Dukla bude v sobotu 4.apríla toho roku potrebovať v zápase s Interom Bratislava na banskobystrických Štiavničkách veľkú divácku podporu. Ziskom 3 potrebných bodov by sa jej podarilo  veľmi vzdialiť mužstvám z pásma zostupu. Iste im k tomu dopomôžu mohutným športovým povzbudzovaním „Duklička do toho!“ aj členovia Fans klubu tohto kolektívu spod Urpína.

V Šamoríne, kde sa pýšia druholigovými futbalistami až z Brazílie, chceli v 21.kole druhej najvyššej futbalovej súťaži na Slovensku nášmu MFK Dukla prekaziť zatiaľ jarnú neporaziteľnosť v sezóne 2018/2019. Víťazstvom by sa vzdialili dnu tabuľky a naše mužstvo by tam silnejšie pritlačili. Opak sa stal pravdou.

Chlapci v červeno – bielom oblečení uchmatli na súperovej pôde ďalší cenný bod v boji o záchranu, ale pozor! Už v sobotu o týždeň čaká na MFK Dukla v domácom prostredí nevyspytateľný Inter Bratislava, ktorý je do záchranárskych prác namočený až po uši. Prečo na to upozorňujeme?

Druholigová súťaž je vo futbalovej sezóne 2018/2019 veľmi vyrovnaná. Atraktívna. Sledovaná. Z hľadiska bodového zisku v nej v každom stretnutí bojujú mužstvá o majstrovské body veľmi náročným a ťažkým spôsobom. Predovšetkým z psychického hľadiska. MFK Dukla má skúsených futbalistov, typologicky viacerých veľmi podobných. Možno aj preto sa v mnohých komentároch z majstrovských stretnutí tohoročnej jari často objavuje: keby…keby…

Tréner, hráči, na zápase prítomní aj v Šamoríne šíria: Keby sme trestuhodne nepremrhali úvod,  po zápase v Žiline sme konštatovali: Keby sme nepremárnili v poslednej minúte vedenie nad domácou rezervou…a tak by sme mohli pokračovať. Nám sa chce, ba priam núka napísať:

Je chvályhodné, že v takej ťažkej súťažnej atmosfére má kolektív MFK Dukla kolektívnu silu bojovať za každého stavu  o priaznivý bodový zisk. To chlapci potvrdili aj v Šamoríne. Pomôžme im doma v súboji s nebezpečným a rýchlym Interom svojou diváckou priazňou a silným povzbudzovaním nadobro sa oddeliť od tých, čo zo zápasu na zápas bojujú o záchranu!

Inter získal doposiaľ 23 bodov, naši chlapci 26 bodov. Ak získajú plný bodový stav vzdialia sa Interu a ďalším bodovo Interu podobným, najmenej o šesť bodov. To už je čo povedať. Možno i na trávnik vedúceho Pohronia sa potom reprezentantom mesta spod Urpína radostnejšie a suverénnejšie vybehne. Bez zbytočného: keby… Naopak s pocitom sebavedomia vlastného pre kolektív MFK Dukla, že vyhrať či bodovať možno aj na peknom trávniku  FK Pohronie. Veď tam plný bodový zisk vybojovali s 21 bodmi  motajúcimi sa na dne druholigovej tabuľky – ŠK Odeva Lipany.

Nosiť v sebe také postoje znamená, tvrdo na sebe v každom momente pri všetkých zložitostiach pracovať. Je dobré, že v MFK Dukla sú takí jedinci. Hrdí na klub i mesto v ktorom žijú. Nech znie staručkým, schátralým a pre futbal zošúvereným štadiónom na Štiavničkách to v minulosti známe a časté, naviac mohutné, silné: Duklička do toho! Nemali by sme sa báť sami seba.