A MUŽSTVO AKTUALITY

Tréner Petruš poslal na ihrisko žolíka Šestáka a ten rozhodol o výsledku

Foto: Samo Telúch | Text pod foto: Wilwéber ( druhý zľava v červenom drese) a Laksík (ďalší futbalista v klubových, červených farbách  MFK Dukla)  pútali okrem iných spoluhráčov v zápase s FK Poprad bojovnosťou, ale podobne ako proti Tatranu Liptovský Mikuláš odkiaľ je tento záber, vyšli pod Tatrami bodovo naprázdno. A tak bude MFK Dukla vo futbalovej sezóne 2018/2019 patriť po 17. Kolách odohraných v jesennej časti najpravdepodobnejšie 11. miesto za 20 bodov zisk. Pod ňou sú v tabuľke Prešov, Lipany, Bardejov, Lokomotíva Košice a Trebišov. Až na Tartan Prešov privíta MFK Dukla v jarnej odvete všetkých menovaných súperov na domácej tráve.

Na pôde  Národného  tréningového centra v Poprade privítali  futbalisti FK Poprad v predohrávanom  druhom kole jarnej časti druhej ligy futbalistov Mestského futbalového klubu Dukla Banská Bystrica. Tých prišla do Poporadu povzbudiť i početná skupina jeho Fan klubu, ktorá futbalistov spod Urpína počas celého zápasu neúnavne povzbudzovala.

Úvodné minúty stretnutia patrili hosťom. Dôkazom boli dva rohové kopy, zahrávané ich hráčmi. Už v desiatej minúte stretnutia musel hosťujúci tréner Stanislav Varga  urobiť zmenu v základnej zostave a vystriedať Staršieho, ktorý si zranil ľavý zadný stehenný sval. Na jeho miesto prišiel Malík. Hosťujúci hráči  sa snažili o rýchle protiútoky. Domáci futbalisti boli agresívnejší   a ich prvá veľká gólová šanca sa zrodila v 16  minúte, keď sa Holiš ocitol sám pred brankárom Krejčím ale z 8 metrov prekopol bránu. Hostia kontrovali strelou Willwébera ktorá však išla vedľa  pravej žrde domácej brány. V 23 minúte po Kúkoľovej rozohrávke z ľavej strany sa v hosťujúcej šestnástke uvolnil Holiš, ale jeho hlavička smerovala priamo do rúk  brankára Krejčiho.

Najväčšie nebezpečenstvo pre hosťujúce mužstvo  hrozilo  po útokoch z pravej strany kde dominovali Maťaš  a Maslo, ktorý sa často objavoval v úlohe falošného pravého krídelníka. S ich únikmi a centrovanými loptami do šestnástky si však obrancovia Dukly vedeli poradiť. Najväčšia šanca  hosťujúceho kolektívu v prvom polčase prišla v 35 minúte, keď lopta po osi Savič – Polievka našla v dobrej pozícii Laksíka, ktorý však mieril mimo pravej žrde domácej brány.

Úvodné minúty druhého polčasu patrili Dukle. V 47 minúte na ľavom krídle Polievka našiel Saviča a jeho centrovanú loptu poslal Laksík  vedľa  pravej žrde domácej brány. V 55 minúte domáci tréner Petruš poslal na ihrisko miesto Holiša najlepšieho strelca domácich, 9 gólového uzdraveného Šestáka. V 59 minúte hlavička Horvátha smerovala nad bránu Krejčího. V 62 minúte hosťujúci Polievka  nacentroval z pravej strany loptu na úroveň šestnásky,odkiaľ ju Willwéber umiestnil do domácej brány a mužstvo MFK Dukla sa tešilo z vedenia 0:1 . Hneď o minútu mohla Dukla pridať druhý gól, keď po ľavej strane od polovice ihriska unikol  stíhajúcemu Maslovi  Polievka. Na jeho centrovanú loptu na nabiehajúceho Laksíka dobre zareagoval domáci brankár, ktorý bol pri lopte skôr ako útočník súpera a šancu hosťujúcemu kolektívu zmaril.

V 75 minúte sa domáci dočkali. Z hranice šestnástky vystrelil Šesták a odrazená lopta od ľavej žrde  sa dostala za chrbát bezmocného Krejčího. Stav bol nerozhodný.  Po vyrovnávajúcom góle  sa obe mužstvá snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Rýchle protiútoky sa striedali na oboch stranách a bolo sa načo pozerať. V 80 minúte sa domáci dožadovali gólu, keď po centrovanej lopte z pravej strany ju hosťujúci Krejčí chytil  vo výskoku ešte pred bránkovou čiarou. V 84 minúte zahrával Polievka trestný kop z 35 metrov. Jeho tvrdá strela opečiatkovala horné brvno domácej brány. Víťazný gól Popradu padol v 85 minúte. Šestákova krížna strela z hranice šestnástky vymietla ľavý horný roh Krejčího brány a na ukazovateli skóre bolo 2:1 .

Vyrovnávajúci gól mal na svojich kopačkách Polievka, ktorý v 90 minúte po úniku do šestnástky sa dostal až pred brankára Maleca, ale ten jeho strelu kryl.

Zápasová štatistika:

Góly:  62 min. Willwéber 0:1 resp. 75 min. Šesták 1:1, 85 min. Šesták 2:1

Žlté karty: z domácich Šesták (72. min.), Horváth  (82. min. ), Jančo (90. min) resp. Vajda (31. min.), Laksík (68. min.) Rozhodoval: Tomáš Marsal, prítomných 590 divákov.

Zostavy mužstiev:

FK Poprad : Malec- Maslo, Hric, Horváth, Zekucia – Pajer, Kukoľ, Urbanič (od 82. min Maťaš),Zošák, ,Jančo ( od 90. min. Ujčík 90) – Holiš (od 55. min. Šesták)  Tréner: Marek Petruš

MFK Dukla B.Bystrica:  Krejčí – Starší (od 10. minúty Malík),Kupčík, Prikryl, Savič -Snitka,Vajda- Kolláti,Willwéber ( od 84. minúty V.Tóth ) ,Polievka- Laksík  Tréner:

Stanislav Varga