A MUŽSTVO

Rozdielny vývoj v polčasoch, nakoniec MFK Dukla so spravodlivou remízou

Foto: Samo Telúch | Text pod foto: Futbalista Matej Starší ( pri streľbe) je jeden z takých hráčov súčasného MFK Dukla , ktorý sa dokáže presadiť strelou v úperovej šestnáske i streľbou z diaľky. Potvrdil to aj v zápase 13. Kola II. ligy v Dubnici nad Váhom.

Dosť zmien v zostavách oboch mužstiev oproti minulým zápasom  videlo asi 520 divákov na štadióne v Dubnici nad Váhom. Dubnický tréner Peter Gergely musel z víťaznej zostavy, ktorá nastúpila  pred týždňom v Lipanoch vynechať pre päť žltých kariet Jakubeka a pre menšie zdravotné problémy zo základnej zostavy i Čuríka. Miesto nich sa do základnej zostavy dostali Suchý a Pagáč.

I tréner MFK Dukla Banská Bystrica Stanislav Varga urobil oproti domácemu stretnutiu proti Petržalke  zmeny v zostave. Ďanovský a Muchaya neboli na zápas nominovaní a od úvodných minút stretnutia v základnej zostave nastúpili Žilinec s Malíkom a uzdravený Vajda.

Lepší vstup do zápasu mali domáci. Už v ôsmej minúte sa presadil na ľavom krídle Mikuš,ktorý obstrelil brankára Krejčiho a domáci viedli 1:0. Domáci naďalej využívali rýchlych krídelníkov na brejkové úniky. V 26 minúte mohli domáci pridať druhý gól, keď Mikuš s Vujoševičom ušli  obrane Dukly, dostali sa až pred brankára Krejčiho, ktorého tvrdá strela z Vujoševičovej kopačky trafila do tváre. V 37 minúte sa do veľmi dobrej streleckej  situácie dostal opäť Vujoševič ,ale prestrelil hosťujúcu bránu. O minútu nato tvrdú Snitkovu  strelu zblokovala  domáca obrana na rohový kop. Skóre sa nemenilo  ani v 40 minúte po strele Plevu, ktorú Krejči chytil a ani po strele Janca, ktorú obrana  Dukly odvrátila na rohový kop.

Aj v úvode druhého polčasu v 56 minúte mohli domáci pridať  druhý gól, keď išli v trojici na brankára Krejčiho ale v rozhodujúcej chvíli Vujoševičovi lopta odskočila a Krejči ju chytil. V 63. minúte udrelo na druhej strane. Po rohovom kope Polievku sa na päťke dostal k lopte Starší a krížnou strelou z pravej strany trafil pravý dolný roh domácej brány a vyrovnal na 1:1. V 68 minúte mohla ísť Dukla do vedenia. Staršieho centrovaná lopta našla na hranici šestnástky Polievku, ktorý tvrdou strelou opečiatkoval brvno domácej brány. Odrazenú  loptu  napálil na domácu bránu Prikryl, jeho strelu domáci brankár vyrazil pred Vajdu, ktorý však minul domácu bránu. V 82 minúte domáca obrana odvrátila strelecký pokus Žilinca z 22 metrov. O dve minúty nato, strelu domáceho Mikuša z vnútra šestnástky brankár Krejči chytil. O zápase mohol rozhodnúť Vajda v 88 minúte, keď na päťke centrovanú loptu sám pred brankárom Digaňom mieril vedľa domácej brány. Stretnutie skončilo vzhľadom na vývoj stretnutia spravodlivou remízou.

Po zápase povedali:

Tréner FK Dubnica Peter Gergely: „Do zápasu sme vstúpili veľmi dobre, Už v prvom polčase sme mohli vyhrávať rozdielom dvoch, troch gólov.  A keď sme  nepremenili na začiatku druhého polčasu čistú gólovú šancu, podali sme hosťom pomocnú ruku. Po vyrovnaní na 1:1 sme mohli i prehrať. Obe mužstvá hrali na doraz Bol to dobrý zápas so šancami na oboch stranách.“

Stanislav Varga, tréner MFK Dukla Banská Bystrica: „Za hru v prvom polčase si moji hráči zaslúžia kritiku. V druhom polčase sa naša hra zlepšila, vytvorili sme si i šance z ktorých sme premenili len jednu na konečné vyrovnanie. Ak budeme v ďalších zápasoch bojovať tak ako  dnes v druhom polčase body prídu.“

Štatistiky zo stretnutia

FK Dubnica nad Váhom – MFK Dukla Banská Bystrica 1:1 (1:0)

Góly: 8. Mikuš – 63. Starší. Rozhodoval: Kišš. ŽK: Pleva, Štefánek – Migaľa, Kupčík, Kolláti. Diváci: 520.

Zostava MFK Dukla: Krejčí – Migaľa (58. Kolláti), Kupčík, Prikryl, Starší – Malík (64. V. Tóth), Snitka, Vajda, Žilinec, Savić – Polievka (90. Laksík)